Tid att dra sig tillbaka

Hej vänner!

Ja, hur är det? Har ni tiden att dra ner på era åtaganden och förbereda inför vinter? Eller hjulen snurrar i samma hastighet som alltid?

Idag tog jag ner teepeen från sommarvistet. Det känns lite sorgligt, men också nödvändigt. För snart drar vattnet upp över ängarna och skänker sin näring till nästa års skörd. Varje år går vattnet upp och ger näring…. så som det alltid har varit. Förr hade vi en Ängvattnare här på ägorna (min farfars farfar var en av dom).

Träden skiftar i färg och fäller sina löv. Allt har sin tid…. Nu förbereder de sig för sin välbehövliga vintervila för att till våren spricka ut i en fantastisk grönska… igen 

Vi människor behöver lära mer av Moder Jord. Det får oss att må bra och inse att om vi följer Årshjulet så “producerar” vi mer under året, totalt sett. Ja, jag vet att det är svårt, men när du väl inser fördelarna, då kan du inte göra annat 

Jag kommer att gå till denna magiska plats många gånger till innan vintern och vattnet kommer… Men när jag nu står här efter att plockat ner teepeen, så vandrar mina tankar tillbaka in i försommaren, sommaren och sensommaren.

Vi har varit många som har varit här och trummat, sjungit och dansat. Många hemligheter har berättats, tårar har fällts och skratten har ekat över Berget. Trummorna och skallrorna har dansat i en evig dans med platsens rådare.

Jag tackar och bugar för att jag får vara en del av detta 

Namaste 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *