Privata ceremonier

 

För nedan nämnda ceremonier krävs långa förberedelser så var ute i god tid med era beställningar

Namngivning

Namn är intressanta. Förr i tiden var det vanligt att barnen fick namn efter sin pappa. Det blev Karna Nilsdotter och Nils Nilsson. Innan efternamnens tid så var namnen ofta kopplade till området eller gården man bodde på. Exempel på detta var Karna på backen, Nels på Knipan J. Inom ursprungsbefolkningar var det och är fortfarande, väldigt vanligt att barnen ges ett ”allmänt” namn när de föds. När de sedan växer upp så får de namn som visar på vad de ”står för/duktiga på”. Hela byar var med och bestämde dessa namn. Dessa namn fick de oftast vid ingången i puberteten som en ”vuxenrit”. Exempel på detta är Walking With Thunder, Crazy Horse.

En namngivningsceremoni kan med andra ord göras oavsett ålder. Du har en önskan om ett nytt namn eller så vill du att ditt barn ska erbjudas en namngivningsceremoni med eller utöver dop i kyrkan.

När vi har pratats vid och bestämt datum så gör jag ett antal resor till Andevärlden och frågar om hur ceremonin ska se ut. Ofta ger också Andevärlden ett namn till personen i fråga och kommer med olika budskap. Ceremonierna ser väldigt olika ut men är alltid specifika och unika för den personen.

 

Bröllop – Partnerskap

Många väljer idag bort att gifta sig i kyrkan. Man vill kanske ha en ceremoni ute i naturen eller på en speciell plats. De flesta vill också att ceremonin ska vara ”informativ” dvs en hjälp i det gemensamma kommande livet. Det kan också vara så att ni vill förnya era band.

När ni väl bestämt er för att leva ett liv tillsammans så bestämmer ni ett datum och plats. Vi går igenom de önskemål ni har och sedan gör jag resor till Andevärlden om vad de vill ”bidra med”. Även denna ceremoni är unik och specifikt för detta par. Observera att denna form av bröllop/partnerskap inte är juridiskt giltig.

 

Begravning

Alla kommer vi till den dagen då livet här i denna dimensionen avslutas och vi går vidare till andra uppgifter. Att prata om sin egen död eller närståendes död är ibland övermäktigt. Ta ändå tiden att göra det för det underlättar så mycket för alla.

Det är alltid bra att man själv skriver ner hur man vill att begravningsakten ska se ut, var den ska ske och var man vill gravsättas. Då slipper anhöriga mycket oro och kan få sörja utan rädsla för att inte tillgodose den avlidnes önskningar.

De flesta begravningar sker på kyrkogårdar med en kristen begravningsrit. En del väljer att ha en borglig begravning hemma i sin trädgård eller på en annan plats. Idag kremeras de flesta och kan välja att begravas i en Minneslund eller Askgravplats på kyrkogården. Men många väljer också att askan ska spridas på en annan plats (kräver tillstånd från Länsstyrelsen).

Ni kan välja begravningsceremoni, ceremoni vid askspridning eller vid urnsättning. Efter önskemål från er gör jag mina resor till Andevärlden. Ceremonin hedrar den avlidne och blir personlig och unik