På gång

 

Höstdagjämning 2018

Söndagen den 23 september kl 17,30 – 21,00

Nu är det dags att skörda de frön du sådde vid Vårdagjämning 
Fröet som du sådde i Moder Jord och fröet som du sådde inom dig 

Välkommen till kvällens ceremoni där vi ger tillbaka delar av vår skörd till Moder Jord för att visa vår tacksamhet för alla hennes gåvor.

Vi kommer tillsammans att skapa en kraftplats. En kraftplats till vilken vi skänker en del av våra skördar, både de inom oss som de utom oss. En kraftplats som för alltid kommer att finnas kvar. En kraftplats som vi kan besöka när vi önskar och behöver rådgivning.

Eftersom vi kommer att vara utomhus behövs “kläder efter väder” 🙂 Ta gärna med något att sitta på. Ta också med något du vill skänka till Moder Jord för att visa din tacksamhet. Trummor och skallror finns att låna för dig som inga har.

Vad är då en kraftplats?

En kraftplats kan se väldigt olika ut, men det som de har gemensamt är att människor har gått dit i eoner för att blota och samlas inför ceremonier och högtider. Men man har också gått dit när man behövt rådgivning. En del kraftplatser är hemliga och det finns de som är kända och aktiverade. Och så finns det de som är okända och vilande. Just den kraftplats som vi ska gå till och återuppväcka har varit vilande under många decennier. Platsens rådare och andevärlden har dock bett oss att återuppväcka denna och att det ska ske under årets höstdagjämning.

Anmälan senast den 19 september kl 18.
Kostnad 150 kr (inkl moms)
Swisha till 0722-265069, ange namn
Bankgiro 5386-8998, ange namn!

Många har frågor kring vad årshjulens ceremonier innebär. Det jag nu skriver är hur jag ceremonierar med årshjulet och behöver inte alls vara så som andra “jobbar”.

Till mig kommer du som du är. Vill du komma i gummistövlar och blåställ så är du lika välkommen som någon som kommer i “aftonklänning”. Mina ceremonier är alltid förberedda med resor till Andevärlden med frågor som “vad behöver vi göra just nu för att skapa balans” “är det något speciellt som önskas just nu” osv. Vi delar med oss i den heliga cirkeln och det som sägs och händer stannar där.

Att hedra Moder Jord finns alltid i mina ceremonier. Det innebär att varje deltagare förväntas alltid att delta utifrån sin förmåga just då. Med andra ord…..kom som du är, delta utifrån din förmåga och dela det du känner att du vill dela.

Frågor? Messa eller maila monica@ommaby.se

Namaste 

Sommarsolstånd/Summer Soltice and World Peace and Prayer Day

Åter dags för ceremoni i årshjulet  Vi är mitt i sommaren och det är kanske lite svårt att erkänna att mörkret nu åter börjar komma tillbaka… Men utan mörker har vi inget ljus. Vi påminns om Livets årshjul och om att leva i nuet.

Det är också Wold Peace and Prayer Day. En dag då alla i världen över går samman och ber om Fred. Fred på Moder Jord och Fred mellan människor 

Vi samlas på parkeringen senast 18.30 och går sedan ner till vår magiska plats vid ån. Där kommer vi att trumma och dansa och hedra alla våra förmödrar och fädrar. Vi ber om frid och fred. Vi önskar att våra frön vi sått ska bära frukt. Gemensamt dansar vi den kosmiska dansen.

Ta med något att sitta på. Har du trumma, skallra så ta med, annars finns det att låna. Meddela gärna vad du önskar. Viktigt är att du tar med något du önskar ge till Moder Jord som tack för alla hennes gåvor.

Anmäl dig via mail till monica@ommaby.se senast den 19 juni.

Namaste 

 

 

En upplevelse bortom ord

Gustavsborgs FEEL-hästar tar dig med på en upplevelse bortom ord.
Dagens samhälle är byggt mer för prestation än känsla vilket kan skapa stress. Ca 10 % av vår kommunikation sker med ord. Hästarna läser av energin du skickar ut genom din andning, hjärtfrekvens och kroppshållning.
Vi inleder dagen med en trumceremoni där en av våra ceremonihästar deltar. Sedan fortsätter vi med FEEL-övningar där hästen är lärare.
Du kommer också att få uppleva en trumresa/meditation för att hitta din inre kraft och för att lättare se riktningen i ditt liv. På eftermiddagen lägger vi in detta i FEEL-övningarna med hästarna.
– Hästarna låter dig uppleva en djup och respektfull relation i en ickeverbal kommunikation från djupet av hjärtat.
– Du bjuds på en spirituell upplevelse och får känna hästars helande förmåga.
– Du blir medveten om hur du uppfattas och lär dig att förstå dig själv bättre.

Dina FEEL-praktikers under dagen är Ann-Britt och Kenneth Bolinder.
Monica i Ommaby vandrar den fornnordiska shamanens väg och är den som håller i trumman.

PLATS: Gustavsborgs Gård
TID: 3 juni kl 9.30-17.30
KOSTNAD: 1995:- inkl lätt lunch med kaka
ANTAL DELTAGARE: 5-8 personer
KONTAKT: Ann-Britt Bolinder info@gustavsborgcom
TA MED DIG: Anteckningsmaterial
KLÄDSEL: Oömma kläder och skor
OBS! Ingen hästvana behövs. Alla övningar sker på marken i trygg miljö.

_____________________________________________________

FEEL (Facilitated Equine Experiential Learning)® är en upplevelsebaserad inlärningsmetod som bygger på hästarnas villiga deltagande som partners för att hjälpa människor att upptäcka sin potential. Hästar dömer oss aldrig och de har ingen dold agenda.
FEEL är ett innovativt tillvägagångssätt för självutveckling och tillväxt. Hästar har en stark, naturlig önskan att delta och interagera med oss människor.
Hästens avancerade förmåga att kommunicera kan ta dig rakt till “pudelns kärna”, till de saker vi inte ens erkänner för oss själva.
Hästar är mäktiga och majestätiska varelser men ute i den fria naturen är de flyktdjur och helt beroende av sin förmåga att uppfatta faror och agera efter sin intuition.
Hästar svarar på ditt inre tillstånd – ditt autentiska jag. De läser ditt kroppsspråk och energiläge som en öppen bok och de känner allt från ett “brustet” hjärta till inre stress eller smärtan i ett knä.
Om du låter dem, tar de dig på en resa i personlig tillväxt och låter dig få tillgång till din egen inre visdom.
______________________________________________________

ANN-BRITT BOLINDER
Ann-Britt är en kreativ entreprenör som började sin karriär inom marknadsföring och fortsatte sedan till modebranschen som egenföretagare. Hon skapade såväl vackra klänningar till Nobelbanketter och bröllop som vardagskläder.
Ann-Britt kastades in i hästvärlden när hennes dotter började rida, 1992.
Ann-Britt, som var en stor beundrare av hästar, upptäckte att hon var livrädd för dem och för att övervinna den rädslan bestämde hon sig för att börja rida. Hon anmälde även sin man på ridskolan och de blev passionerade häst-fans. Ann-Britt förstod att hästar är magnifika, kärleksfulla varelser.
Ann-Britt är Reiki-healer och djurhomeopat. Hon upplevde att hästar är fantastiska healers och hon började utforska denna värld. I hennes sökande efter att finna ett meningsfullt syfte för sina hästar när de inte längre var avelsston, upptäckte hon FEEL, Facilitated Equine Experimental Learning® och hon upplevde återigen hästens magi.
FEEL kom att bli en omvälvande resa för henne, i personlig och emotionell tillväxt.
Hon upptäckte att när hon inkorporerar FEEL i arbetet som homeopat kan hon gå mycket djupare och ge mer tillbaka till hästens ägare när det gäller träning och hur man relaterar till sin häst som levande varelse.

KENNETH BOLINDER
Kenneth Bolinder har sin bakgrund och erfarenhet inom affärsvärlden i olika chefsbefattningar, både nationellt och internationellt under drygt 20 år.
Kenneth har stor erfarenhet av organisations-, personal- och ledarskapsfrågor. Inom dessa områden har han drivit både projekt och utbildningar inom organisation, ledarskap, team building och kommunikation.