Cirkeln sluts och förfäderna talar

Har du funderat på hur allt “går igen”, hur vi hamnar på platser som vi inte hade någon aning om varför och som så småningom visar på varför?

Min sambos gamla hus, som tidigare varit en småskola i byn, håller på att renoveras för att så småningom bli vandrarhem och kursgård. Eftersom vi gör det mesta själva så tar det tid….. och mer tid…. 🙂 Men det är för det mesta roligt och vi lär oss nya saker hela tiden haha

Igår rev jag det sista innertaket i huset och där hittade jag ett uppslag av en tidning (Skånska Dagbladet eller som vi säger här i Skånelandet, Bedeblaed) från den 22 mars 1966.

Ja, det är ju inte så gammalt i och för sig men det är ändå roligt att läsa. Så jag la uppslaget som är halvt musuppätet på matbordet och tänker att jag tittar på det under lunchen.

Jag läser om hur man i Eslövs Nykterhetsnämnd oroar sig över att spritmissbruket bland Eslövs ungdomar har ökat. Kaffet kostar 4.95 och lite annat smått och gott.

Men så landar då mina ögon på den mest skadade sidan (jaja mössen hade det ju mysigt i alla fall) och nere i vänstra hörnet kan jag då läsa att Karl Emil Jönsson har avlidit. Först så tänker jag inte så mycket på det, men så ser jag att han avlidit i Södra Åsum. Och hans hustru heter Olga…..

Nu börjar hjärnkontoret att smida på högvarv kan jag säga. För här sitter jag på en helt annan plats och läser att Edvins bror har dött….. Och Edvin, ja det är han som ägde min gård i Ommaby tidigare och Karl är hans bror som bodde på gården efter……

Allvarligt talat……. vad är oddsen för detta? Ett uppslag av en tidning från 1966, halvt musätet?

Återigen så inser jag hur den kosmiska dansen dansar och placerar oss i de miljöer där vi ska vara. Jag böjer ödmjukt mitt huvud inför dessa magiska krafter och tackar för att jag får uppleva mitt magiska ursprung och hur allt “går igen”

Namaste 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *